Warmtepompen en vloerverwarming

Warmtepomp nodig? Wat is er nou lekkerder dan warme voeten als het buiten wat minder warm is? En dat met groene energie en geld besparen? Voor vakkundig advies kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen.

Informatie over warmtepomp, lucht- en vloerverwarming.

Warmtepomp, lucht- en vloerverwarming, wanneer denkt u daar nu over na? Wij kunnen ons voorstellen dat daar bijna niet of nooit over nagedacht wordt. Meestal komt dat pas in je op bij aanschaf van een nieuwe woning of totdat er problemen ontstaan met de huidige verwarming. Denk bijvoorbeeld aan last krijgen van tochtverschijnselen.
Na decennia trouwe dienst moet die oude ketel toch een keer vervangen worden en dus overstappen naar een nieuw systeem is noodzakelijk. Maar hoe moet je dat in vredesnaam aanpakken?

Bij DIJKO staat we altijd klaar om hierin ondersteuning te bieden waar nodig is . Via deze weg proberen we meer duidelijkheid te verschaffen en u op verder weg te helpen. Het installeren van een gloednieuw (en goede!) lucht- en vloerverwarmings-systeem is een dienst waar we inmiddels veel ervaring mee hebben en al jaren vakwerk leveren. Hierbij moet u denken aan meerdere opties: infrezen, noppenisolatie en draadstaalmatten.

Infrezen, noppenisolatie en draadstaalmatten?

Laten we even uitleggen wat hiermee precies bedoeld wordt, aangezien dit vrij exotische termen zijn. Infrezen houdt kort gezegd in dat de verwarming in de al aanwezige vloer geïnstalleerd wordt via een groef (gleuf).

Noppenisolatie houdt in dat de vloerverwarming geïnstalleerd wordt op noppen. Dit is extra voordelig, omdat het effectiever is en sneller werkt. Wanneer er sprake is van veel ruimte in de vloer, kan er dikkere isolatie gebruikt worden en zal er zodoende extra bespaard worden!

Draadstaalmatten zijn ook nog een optie, onder die matten komt dan een laagje plastic folie van minimaal 4mm isolatielaag.  Voordeel hiervan is dat de matten extra draagkracht zouden geven aan de vloer.

md18md17Je zou het niet verwachten, maar de geïnstalleerde vloerverwarming heeft ook nog een positief effect op de luchtverwarming! In het plaatje hieronder wordt dat goed uitgelegd: de lucht wordt veel gelijkmatiger verdeeld dan bij een oude radiator.

Specialist nodig?

Bent u op zoek naar een specialist in lucht- en vloerverwarming? Bij DIJKO Leeuwarden staan we altijd voor u klaar. We kunnen met elke vloer aan de slag en komen met een passende oplossing voor het beste resultaat!

Subsidieregeling Warmtepompen

Wij van DIJKO Installatietechniek u graag iets meer vertellen over een handige regeling die te maken heeft met subsidie aangaande warmtepompen. Dit biedt u namelijk enkele voordelen die u waarschijnlijk niet snel zal willen missen.

De subsidie-regeling die we hier bespreken heeft als officiële naam ‘Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), mocht u straks verder willen Googelen hierover. Met deze subsidie kunt u een financiële tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van verschillende energie-producten. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om zonneboilers, alsook warmtepompen, biomassaketels en palletkachels. De regeling gaat op voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Wij van DIJKO Installatietechniek zijn zeer vertrouwd met het installeren van warmtepompen, en bevelen het gebruik van deze subsidie-regeling dan ook van harte aan.

De subsidie-regeling is opgezet vanuit een betrouwbare handelspartner: namelijk de overheid zelf. Specifieker is de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verantwoordelijk voor de uitvoering van deze regeling: het betreft dan ook het Ministerie van Economische Zaken die over deze subsidie-regeling gaat.

Waarom hebben zij deze regeling eigenlijk opgezet?

©rvo.nl

Het antwoord op die vraag is vrij eenvoudig: de overheid wil graag stimuleren dat Nederlandse huizen én bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Dit levert een energiebesparing op, naast een terugdringing van de CO²-uitstoot. Met deze subsidie worden particulieren en zakelijke gebruikers financieel ondersteund wanneer zij duurzame energie willen opwekken. Samen kan zo een omslag naar duurzamere energie-opwekking worden gemaakt.aar waarom hebben zij deze regeling eigenlijk opgezet?

Wij van DIJKO Installatietechniek zouden het jammer vinden als u deze kans laat schieten, en attenderen u dan ook graag op de mogelijkheid dat u nog tot 31 december 2016 (17:00 uur voor de preciezelingen) heeft om een aanspraak te maken op deze subsidie*. Grijp deze mogelijkheid, en wij installeren graag bij u een warmtepomp, zodat u in de aankomende jaren met financiële steun bijdraagt aan een schoner milieu!

*(Ga hiervoor naar RVO.nl.)

Meer over warmtepompen weten?

Klik op het rondje voor meer informatie

Meer over warmtepompen

Klik hier voor meer informatie over de warmtepompen.

WAAROM KIEZEN VOOR DIJKO?

  • Altijd bereikbaar
  • Uw veiligheid gaat voor alles
  • Degelijkheid & vakmanschap
  • Ervaren en persoonlijk advies
  • Geen maandelijkse kosten
  • Geen contracten
  • Altijd snel een passende oplossing!

Hybride calculator

Onderzoek uw besparingsmogelijkheden met de geoTHERM hybride warmtepomp van Vaillant.

Hybride Calculator.Met behulp van de geoTHERM hybride calculator kunt u snel en eenvoudig de jaarlijkse besparing bepalen voor diverse woonsituaties voordat u tot installatie van het energiezuinige hybride systeem overgaat. De simulator geeft globaal inzicht in de COP, verwachte draaiuren en de mogelijke besparingen (CO2, energie, financiën).
  • Bereken snel en eenvoudig de mogelijke besparing
  • Download direct de materiaallijst inclusief artikelnummers
  • Bekijk de COP, verwachte draaiuren en besparing op CO2

Klik hier om te starten: Hybride calculator.

warmtepompen

Wij zijn erkend leverancier en partner van de volgende merken: